Zbudi se! Maribor! Wake Up!

Piše: Srečko Trdina

WAKE UP V JAZZU

25.decembra 2017 je mariborska skupina Wake Up odigrala zelo spodoben, kaj spodoben, celo odličen koncert v Jazz klubu Satschmo v Mariboru. Nabito poln klub, poceni vstopnica (ni subvencionirana, 5 EUR), relativno nizke, oz. Dostopne cene pijač, dobro ozvočenje, rutinirani glasbeniki z dolgoletnimi izkušnjami, vse to je zagotavljalo odličen žur. Iztok Jančič in kompanija je odigrala profesionalen koncert, takšnega kot si publika zasluži ob prazničnem dnevu. Izvrsten kitarist, glasbeni „fanatik“, začetnik mariborske heavy metal scene (v sedemdesetih se je proslavil s skupino Carski rez) je v zadnjih letih stabiliziral postavo skupine Wake Up predvsem po zaslugi profesionalno rutiniranega pevca, ki ga je našel kar v domačem stanovanju, Gregorja Jančiča (pevec slavnih Happy Ol‘ McWeasel). Pevci in bobnarji pa so najšibkejše točke domače rock’n’roll scene, no, verjetno vsake, ne samo domače scene.

Pevec Wake Up Gregor Jančič, Foto: Xtreme Ussuall, 2017

Wake Upovci so se sprehodili skozi repertoar popularne glasbe suvereno od bluesa, boogieja, heavy do recimo Billyja Idola. Skratka kvalitetna zabava. Zanimivo je, da so z leti v Mariboru pridobili svojo specifično publiko, ki jo sestavlja jedro njihovih zvestih sledilcev, malce starejših, med njimi se najdejo tudi takšni, ki so v sedemdesetih zavračali Carski rez zaradi estetskih drugačnih subkulturnih preferenc. Prepričala jih je Iztokova predanost glasbi in načinu življenja. Tako na koncertu skupine Wake Up v Mariboru v publiki ni veliko „Mb society nastopačev“. Ravno to je poseben uspeh skupine Wake Up, da si je v trdem neizprosnem Mariboru uspela ustvariti svojo sceno. Torej kapo dol in zbudite se.

Skupina Wake Up, Foto: Xtreme Ussuall, 2017

Na koncertu v Satschmu se jim je na odru pridružila tudi pevka Mojca Mihec (tudi hčerka Mira Miheca, včasih člana Jančičeve Snežne kraljice) in suvereno odpela spremljajoče vokale.

Takšnih zabav, koncertov, druženj si lahko v Mariboru le želimo, saj niso umetno sproducirana, temveč izhajajo direktno iz mestne biti. To je to.

Back vokalistka Mojca Mihec, Foto: Xtreme Ussuall, 2017

Rock skupina: “WAKE UP” :

Gregor Jančič “Moony” • vokal, kitara (Happy Ol Mc Weasel)

Rado Tomažič • vokal/kitara (ex Codex)

Iztok Jančič • vokal/kitara ( Preporod, ex Snežna kraljica, ex Carski rez)

Darko Čerič • bas kitara (Preporod, ex Brez ambicij)

Bojan Lubej. vokal / klaviature ( ex Testament, Preporod)

Renato Vinko . bobni ( ex Carski rez)

Mojca Mihec- back vokal

Nekaj iz back staga: Foto: Xtreme Ussual, 2017

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.