Divja roža – romska glasba vas bo očarala

Piše: Srečko Trdina

Romska skupina Del tuha na pohodu do ljudskih src

Založba Akord records je pred dnevi objavila takšno sporočilo: “Skupina Del tuha  ( izgovorjava: déjl-túha ) je trenutno najbolj pristna in avtentična romska glasbena skupina v Sloveniji. Sestavljajo jo odlični glasbeniki , ki prihajajo iz romskih naselij v Prekmurju, okoli njih pa je zbrana tudi preizkušena avtorska ekipa.  Avtor večine skladb je Milan Ostojič, sicer tudi vodja nekoč uspešne skupine Halgato band, avtor besedil pa Feri Lainšček, ki je ob skupini Halgato band, dolga leta sodeloval še z znano romsko skupino Langa. Gre skratka za ekipo, ki jo navdihuje romski temperament, prepoznavni pa so tudi značilni panonski sentimenti. Pod okriljem založbe Akord records pa nastaja prepoznaven glasbeni projekt, ki ga bo zaokrožila izdaja zgoščenke”.

Glede na slišano ni razloga, da jim ne bi verjeli. Del Tuha je skupina z zares pristnim melosom in občutkom za ustvarjanje pravega žura.

Del tuha (1)

Del Tuha, Foto: F.L., 2017

Skladba Divja roža je nastala januarja 2018 v studiu Logic Records. Avtor glasbe je Milan Ostojić, avtor besedila Feri Lainšček, aranžma pa je delo skupine Del tuha.

Na spodnjih povezavah vam posredujemo vse kar nam je založba poslala za profesionalno rabo na radijskih postajah. Verjamo, da bo glasba skupine Del Tuha tudi vas počasi očarala. Skupini pa želimo čimbolj ustvarjalno leto 2018.

Del tuha – Divja roža
video: https://youtu.be/3FFTCtwGBGM
mp3: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_tuha_-_Divja_roza.mp3
mp3 zip: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_tuha_-_Divja_roza_MP3.zip
wav: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_tuha_-_Divja_roza_WAV.zip

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.