SINGLE Del Tuha – VIOLINA

Del Tuha

VIOLINA

(Akord Records / Kulturni center Maribor, ARCD 044 / FREE CD 080, 2020)

Glasbena založba Akord Records pod okriljem zavoda Kulturni center Maribor objavlja single skladbo s CD plošče Zacumprano srcej.

Single izdaja je na voljo na naslednjih povezavah:

video single: https://youtu.be/MPNteMiKPuI

mp3: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_Tuha_-_Violina.mp3
mp3 zip: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_Tuha_-_Violina_MP3.zip
wav zip: http://www.ljudmila.org/subkulturni-azil/front/img/admin/file/Del_Tuha_-_Violina_WAV.zip

*NAROČI SVOJ IZVOD ALBUMA*

Glasbena skupina Del tuha (izgovorjava: Déjl-túha) iz Prekmurja je trenutno najbolj pristna in ustvarjalna romska glasbena skupina v Sloveniji, ki jo navdihuje značilni temperament »ciganskih« glasbenikov, v njenem izrazu pa so prepoznavna tudi panonska razpoloženja. Člani prihajajo iz različnih vasi v Prekmurju, sestavljajo pa jo Štefan Horvat, vokal in kitara, Damjan Leandres, klaviature in harmonika, Zoran Horvat, bobni in Elvis Resnik, vokal, kontrabas in bas kitara. Avtor glasbe za večino skladb na zgoščenki je Milan Ostojić, avtor besedil je Feri Lainšček, avtorji aranžmajev pa so člani skupine Del tuha.

Na snemanju so sodelovali še glasbeniki: Dejan Borovič, tarabuka / Mati moja, Za sončne ljudi, Ej sonce gre / Dejan Borovič, klavir / Zacumprano srcej, Začarano srce / Ekaterina Lepoša, violina / Violina, Lepa si danes / Klavdija Vrečič, back-vokal / Ljubljena, Midva /

Skladbe so bile posnete v studiih Dejana Boroviča, Andreja Novaka in studia KUD-a Zid na meji.

Založba se za sodelovanje in pomoč zahvaljuje: Feriju Lainščku, Milanu Ostojiću, Dušanu Hedlu, Dejanu Boroviču, Andreju Novaku, Vesni Radovanovič, Maji Martinuč, Avtohiši Rajh in Saubermacher Slovenija.

*NAROČI SVOJ IZVOD ALBUMA*

gertmatjaz

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.