Video interju: Simon Černelč – Prapodobe & Modus operandi

Med enim izmed mojih obiskov sedeža založbe Kulturni center Maribor je njen direktor, Dušan Hedl, z mano posnel tudi pričujoči intervju. Najin pogovor se je v glavnem vrtel okoli mojega literarnega, likovnega in glasbenega dela, beseda pa je nanesla tudi na nekaj političnih in filozofskih vprašanj, ki jih odpiram v knjigah objavljenih v zbirki Frontier. 

Sredi letošnjega poletja je namreč za Frontier izšla moja pesniška zbirka Prapodobe, o kateri je ugledna slovenska humanistika, Marija Švajncer, med drugim zapisala tudi tole: 

»Skrivnostnost in v uganke ujeta poezija Simona Černelča bo zagotovo pritegnila tiste bralke in bralce, ki poezijo radi razvozlavajo in v njej iščejo skrite pomene, resnico in vednost o življenju. Lepota bo popestrila ujetost v kaotičnem svetu in vsaj malo umirila kopico napovedi, ki nam grozijo, kaj vse nas še čaka.«

Razen Prapodob pa je pri Založbi Kulturni center Maribor pred kratkim izšla še moja igra z naslovom Modus operandi. V svoji uvodni besedi je znana slovenska gledališka igralka in političarka, Violeta Tomič, zapisala: 

»V igri najdemo vse tegobe današnjega časa. Od tiskanja denarja, inflacije, žvižgačev in »teoretikov zarote«, preprodajalcev orožja, beguncev in medijskih manipulacij.

Ravno zaradi vsega naštetega se mi zdi takšno dramsko delo še kako pomembno in vredno uprizoritve, saj bo tako doseglo več ljudi. Mogoče pa bo skozi svojo alegorijo prispelo do naslovnikov in jih prisililo v razmišljanje, kam vse to pelje?«

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.