Nekaj kratkih med ploščami

Piše: Matej Krajnc

Metallica: 72 Seasons (Rhino, 2023) **

Učijo mlade, kako lahko igrajo kot oni, pravzaprav pa bi lahko bilo tudi obratno. Zvečine so že vse povedali, vrtenje obrazcev pa je tokrat nekolikanj manj iritirajoče kot prejšnjič. Čakamo, da bodo spet dobili kako signature kitaro.

Rick Springfield: Springfield (Iconoclassic, 2023) ****

Album, ki ga založba sredi sedemdesetih ni hotela, Rick je bil na njem premalo bubblegum, vsaj tako govori legenda. V osemdesetih je bil tudi v Pionirskem listu, kar pa pomeni, da ga je vredno vsaj slišati. V PIL-u je bil tudi Eros, a on je takrat še kadil Marlboro. In če Rick igra hard, pomeni, da ne noslja? Štiri zvezdice za Eleanor Rigby.

Stephen Stills: Live At Berkley 1971 (Omnivore, 2023) ****

Prva solo turneja, no ja, najprej on akustik, potem z njim še Memphis Horns … Prvič obelodanjeni posnetki pričajo o tem, da je Crosby imel svoje delo, Young tudi, Nash prav tako, vse cesarstvo ga nima takega. In kdo pravi, da moraš vselej igrati z istimi možakarji?

Neil Young with the Santa Monica Flyers: Somewhere Under The Rainbow (Reprise, 2023) *****

Preoblečeni Crazy Horse, Tonight’s The Night in še nekaj drobiža, med drugimi Cowgirls. A don’t be denied, dvojni LP je po ceni prvič pod 30 EUR.

Bryan Adams: Pretty Woman – The Musical (BMG, 2023) *1/2

Bryan ne trdi, da je lepotec, mi pa o tem ne bi sodili, zdi pa se nam, da morda ni fer, da bi za tale dosežek dobil isto število zvezdic kot Metallica.

John Mellencamp: Orpheus Descending (Republic, 2023) ****

Orfej ve, kaj dela, John pa tudi. Od Cougarja je prehodil dolgo pot, samo paziti mora, da ga Orfej med padcem ne poškoduje (The Eyes Of Portland).

Ann-Margret: Born To Be Wild (Cleopatra, 2023) ***

Annie s kupom gostov in sodelavcev. Pete Townshend, Pat Boone, pa Joe Perry in Lee Rocker … Worlds collide. Annie poje standarde in sem sodi tudi Rock Around The Clock. Annie je pač vedno bila edgy in četudi je album po programu malce vkup nametan, je čisto ok, da jo slišimo peti The Great Pretender in tudi Volare. Pat Boone je ni pripravil do tega, da bi “očistila” kak tekst. Linda Gail in Mickey Gilley pa je itak ne bi niti skušala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.