Razpis: Jazz kompilacija

Spoštovani glasbeniki, skladatelji, izvajalci,


Založba Akord Records (Kulturni center Maribor) pripravlja projekt Jazz kompilacija v okviru katerega bo predvidoma konec leta 2023 izšel nosilec zvoka.

 S tem namenom Akord Records k sodelovanju vabi že uveljavljene in še neuveljavljene jazz izvajalce, skupine ter posameznike, ki ustvarjajo avtorsko glasbo in imajo neobjavljene skladbe ali pa so te za namen uvrstitve na Jazz kompilacijo pripravljeni do dneva, do katerega bo ta razpis odprt, ustvariti.

Svoje izvirno glasbeno delo na ta način lahko delijo s širšo publiko, zato vabljeni k prijavi. Ob (predvidoma) koncu leta 2023 bo namreč Jazz kompilacija izšla v CD obliki, vsak sodelujoči (uvrščen na Jazz kompilacijo) pa bo prejel tudi svoj izvod CD-ja.

Objava razpisa: 21. julij 2023
Zbiranje skladb (prijav): do 15. oktobra 2023
Objava rezultatov: do 15. novembra 2023

Pogoji sodelovanja so:

  • Posnetek naj bo končni izdelek (ne demo).
  • Na posnetku naj bo avtorska, pred tem neobjavljena glasba.
  • Sprejema se posnetek formata wav ali mp3.
  • Vsaka zasedba ali posameznik sme na natečaj poslati eno skladbo, ki naj bo dolga od 3 do 12 minut. V primeru, da posameznik ni vodja in/ali avtor zasedbe, lahko sodeluje pri več skladbah.
  • Pri ocenjevanju se bodo upoštevali izvirnost in prepoznavnost avtorskega rokopisa, kompozicijska in izvajalska svežina, harmonska bogatost, melodična zaokroženost, pretočnost fraziranja …
  • Stremimo k tradicionalni slogovni usmerjenosti (izogibanje prevladujoči improvizirani glasbi).

Možnost izdaje samostojnega albuma:
V prihodnjem letu Akord Records načrtuje tudi izdajo albuma enega izmed izvajalcev, vključenih na kompilacijo. S tem bo omogočena dodatna promocija izbranemu ustvarjalcu in njegovemu glasbenemu delu.

OBRAZEC ZA PRIJAVO NAJDETE TUKAJ:

V OBRAZCU IZPOLNITE POLJE SAMO ZA ENO SKLADBO!

Prijavo in obrazec pošljite na naslov:

nina@nina-novak-oiseau.si in gregorz.kulturni.cm@gmail.com

Akord Records vabi ustvarjalce, da se pridružijo njihovi Jazz kompilaciji in prispevajo k raznolikosti jazz glasbe. Z veseljem pričakujejo prijave ter se veselijo odkrivanja novih jazz talentov!


KONTAKTNI MAIL:
nina@nina-novak-oiseau.si in gregorz.kulturni.cm@gmail.com

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.