Predstavitev knjige: Gorazd Šifrer – Vse je ena sama ljubezen

Slovenski pesnik Gorazd Šifrer je pri mariborskem Kulturnem centru v Zbirki Frontier objavil novo pesniško zbirko, ki nosi naslov Vse je ena sama ljubezen (2022). Predstavitve knjige je potekala v petek 6.1.2023 na mariborski prvi gimnaziji, udeležila pa se je je tudi ekipa SI.TV, ki je za vas v svoj objektiv ujela nekaj trenutkov iz njenega pestrega literarno-umetniškega programa.

Za glasbeno razpoloženje sta poskrbela tudi Darko Mustajbašič Baša, ki je zaigral na kitaro in znani klarinetist Goran Bojčevski.

Gorazd Šifrer in Darko Mustajbašič Baša, foto: Marko Pigac

Goran Bojčevski, foto: Marko Pigac

»Šifrerjeva poezija je slogovno prečiščena in bogata z izbranim besediščem. Rime, ki tu in tam popestrijo verze, so ubrane in lepo zveneče. Tudi izražanje, ki je samo na videz starinsko (vrstni red besed in postavljanje zaimka na desno stran samostalnika), ponuja nove barve, žlahtnost in prepričljivost povednosti. Gorazd Šifrer nekatera življenjska spoznanja vedno znova ponavlja, zlasti tista, ki so mu razkrila resnico o ljubezni. Svoje bralke in bralce nagovarja in jih spodbuja, da bi tudi sami spoznali veličino in magično moč ljubezni. Kar se je zgodilo njemu, je lahko dano tudi drugim.«
Marija Švajncer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.